Asuminen & ympäristö Ympäristönsuojelu Pietarsaaren seudun ilmastostrategia

Pietarsaaren seudun ilmastostrategia

Pietarsaaren seudulle on laadittu ilmastostrategia, joka ulottuu vuodesta 2021 vuoteen 2030. Lue, inspiroidu ja osallistu seudun ilmastotyöhön.

Ilmastostrategia valmistettiin Ilmastotietoisia yhdessä-hankkeessa yhteistyössä Pietarsaaren seudun viiden kunnan kanssa (Pedersöre, Pietarsaari, Luoto, Uusikaarlepyy ja Kruunupyy) sekä Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordian CERM-hankkeen kanssa.

Ilmastostrategiasta kertova YouTube-video: Klimatnytt Ilmasto-uutiset: Jakobstadsregionens klimatstrategi - Pietarsaaren seudun ilmastostrategia.

Yritykset, tulkaa mukaan!

Pietarsaaren seudun ilmastostrategia on tiekartta sille, miten seudullamme siirrytään kohti kestävämpää ja ilmastotietoisempaa yhteiskuntaa. Jotta ilmastostrategian mukaiset pienempiä päästöjä koskevat tavoitteet voitaisiin kytkeä vahvemmin elinkeinoelämään, olemme laatineet ilmastosopimuksen, jonka seudun yritykset voivat allekirjoittaa ja näin osoittaa osallistumisensa seudun yhteisiin ilmastotavoitteisiin.

Concordian sivuilta (concordia.jakobstad.fi) löydät ilmastosopimuksen. Sieltä voit tulostaa sen, allekirjoittaa sen ja ylpeänä ripustaa sen seinälle, ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa. Kun olet allekirjoittanut sopimuksen, haasta kolme muuta yritystä. Yhdessä olemme ilmastotietoisempi ja kestävämpi seutu!