Vaelluspolut

Pedersören kauniit vaelluspolut houkuttelevat elämyksiin keskelle luontoa.

Vaelluspolku johtaa järveen

Kunnan ylläpitämät vaelluspolut

Saukonreitti

Vähän päälle 50 km pitkä vaellusreitti Saukonreitti sitoo luonnollisella tavalla yhteen useita Pedersören luonnonkauneimpia alueita. Reitti kulkee kunnan kaikista harvimmin asuttujen alueiden läpi ja reitin vaeltaja saa nähdä koskematonta luontoa, virkistysmetsiä ja puhdasta erämaata. Vaelluspolku myötäilee usean kilometrin matkalla Ähtävänjoen ja Purmonjoen pohjoisosan rantoja.

Kartta (google maps)        Kartat A3 (pdf)      Esite

Sjö, vandringsledsskylt och äng

Bergö

Lähtö Bergön laskettelumäeltä Edsevön ja Morsholmenin kautta takaisin Purmonjoen ja Ähtävänjoen jokisuualueiden läpi. Taukopaikka Morsholmenin huipulla. 

Karta A3 (pdf)

Sandsund

Sandsundin asuntoalueen sekä Kuusisaaren pururatojen, Storsandsundin, Grötbergetin, Remson ja Loditräsketin kautta.  Loditräsketin  ja Grötbergetin kohdalla on taukopaikkoja.

Kartta A3 (pdf)

Tornbergetin luontopolku

Kartta ja kuvaus alhaalla yhdistysten vaelluspolkujen alla

 

Yhdistysten ylläpitämät vaelluspolut

Arbetsplatsberget

Pituus n. 3 km. Lähtö Långskogintieltä Kolpissa. Reitin varrella on näköalatorni.

Kartta (google maps)         Kartta A3 (pdf)

Tornberget

Vaelluspolku kulkee Pännäisissä jylhien ja luonnonkauniiden maisemien läpi Fallin urheilukentältä Tornbergetin alueelle. Edestakainen matka 8,8 km. Tornbergetin alueella myös 1,8 km pitkä luontopolku, jonka varrella on 15 alueen luontoa kuvaavaa opastetaulua.

Kartta (google maps)      Kartta A3 (pdf)

Kolpin vaelluspolku

Lähtö ja pysäköinti Kållby-Heimbackan koululla. Vaelluspolku on 10 km pitkä ja merkitty punaisella. Reitti sopii hyvin vaeltajille/juoksijoille sekä maastopyöräilijöille.

Karta (google maps)     Kartta A3 (pdf)

Brännbacka-Forsnabba 

Lähtö ja pysäköinti Åvallenista Purmossa. Kolme reittiä, 2 km, 3,5 km ja 5 km. Polku seuraa Fagerbacka-hiihtoladun alkua. Yhteyshenkilö: Sigge Forsman 050-584 4770.

Kartta (google maps)      Kartta A4 (pdf)