Skog

Skaldernas stig - ett utflyktsmål för stora och små

Naturstigen Skaldernas stig finns i Kiisk, Lappfors och startar från byahemmet. Stigen har gul markering, till skillnad från Utterleden som har blå markering. 

Skaldernas stig, är en naturstig som är ca 5 km lång. Längs naturstigen finns tavlor med författarparet, Hjalrmar Krokfors och Viola Renvalls dikter och information om floran och faunan man ser runt omkring sig. Skaldernas stig passerar två rastplatser; Bockabron och Dickenas. På båda rastplatserna finns eldstad och vindskydd. På Bockabron finns också bänkar och bord utplacerade. Fisken nappar också för den som vill meta från bron.

Stigen från byahemmet ner till Bockabron är lättframkomlig. Vid Bockabron finns också utedass som är tillgängligt.

Författarparet Hjalmar Krokfors och Viola Renvall bodde under några år vid Kiisk där Hjalmar var folkskollärare. Bland annat kallades stigen ned till Esse å och Bockabron för ”Kärleksstigen” av författarparet.

Inne i byahemmet finns en permanent utställning, som invigdes i samband med att Skaldernas stig invigdes 6.7 2012, som presenterar författarparet Hjalmar Krokfors och Viola Renvall.  Utställningen består av olika föremål, fotografier och böcker som deponerats främst av författarparets barn. Byahemmet är öppet endast enligt överenskommelse.

Karta över Skaldernas stig