Pedersöre 675 Pedersören juhlaleivos

Pedersören juhlaleivos

Käynnistimme kilpailun Pedersören 675-vuotisjuhlaleivoksen kehittämiseksi. Ehdotuksia tuli yhteensä 15. Kiitos kaikille osallistujille!

Tuomaristo valitsi kuuden finalistin joukosta voittajaksi Ulrika Tupelin reseptin ”Mustikkajuustokakku valkosuklaalla ja sitruunalla”.

Julkaisemme reseptin, jotta kaikilla on mahdollisuus juhlia Pedersöreä, kevään ylioppilaita, äitienpäivää tai vaikkapa kesän alkamista mahtavalla leivoksella. Resepti sopii irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 23 cm.

Mustikkajuustokakku valkosuklaalla ja sitruunalla

Pohja:

200 g biscoff-keksejä
75 g voita

Sulata voi ja murskaa keksit, sekoita yhteen. Painele seos vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa 30 minuuttia.

Valkosulkaajuustokakku:

200 g valkosuklaata
3 dl vispikermaa
100 g Philadelphia-juustoa
1,5 rkl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa, anna jäähtyä. Vatkaa kermaan kevyesti tomusokeri ja Philadelphia-juusto, sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa. Levitä seos keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin vähintään 1,5 tunniksi.

Mustikkajuustokakku:

4 liivatelehteä 
3 dl mustikoita
2 dl kermaa
4 tl vaniljasokeria
6 rkl tomusokeria
100 g Philadelphia-juustoa
6 rkl mustikkamehua (esim. Kaskein luomumustikkatäysmehu)

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata mustikat. Lämmitä 6 rkl mustikkamehua kattilassa, ota kattila levyltä ja sulata liivatelehdet mehun joukkoon. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma, Philadelphia-juusto, tomusokeri ja vaniljasokeri kevyesti sekaisin, sekoita joukkoon mustikat ja liivatelehdet. Levitä vuokaan valkosuklaaseoksen päälle. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

Mustikka-sitruunakiille

4 liivatelehteä
0,75 dl vettä
yhden kokonaisen sitruunan puristettu mehu
1,5 dl mustikkamehua (esim. Kaskein luomumustikkatäysmehu)

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kiehauta vesi, mehu ja sitruunamehu, ota kattila levyltä ja sulata liivatelehdet. Anna jäähtyä kokonaan, ennen kuin levität kiilteen varovasti lusikalla juustokakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Sillä välin: Sulata hieman valkosuklaata ja pursota numeroita kakun koristeeksi. Anna jähmettyä jääkaapissa muovipalan päällä.

Koristele biscoff-keksien muruilla ja suklaasta pursotetuilla numeroilla 675.

Gluteeniton versio

Käytä pohjaan gluteenittomia digestivekeksejä ja esim. Pandan gluteenitonta valkosuklaata valkosuklaajuustokakkukerrokseen.

Laktoositon versio

Käytä laktoositonta kermaa ja Philadelphia-juustoa sekä laktoositonta voita.

Vegaaninen valkosuklaa on melko kallista, joten valkosulkaajuustokakun sijaan voi tehdä vaniljajuustokakun.

Käytä vegaanista suklaata, sokerimassaa tai esim. Brunbergin laktoositonta maitosuklaata numeroihin 675.

Ehdotus vaniljajuustokakuksi

4 dl kermaa
3 liivatelehteä (6 rkl vettä)
2 vaniljatankoa
1 dl tomusokeria
4 rkl vaniljasokeria
150 g Philadelphia-juustoa

Laita liivatelehdet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Purista vesi pois ja sulata kattilassa, jossa on 6 rkl vettä. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa kermaan kevyesti Philadelphia-juusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja vaniljatangot.

Sekoita joukkoon sulatetut liivatelehdet, kaada vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa 1,5 tuntia.