Ajankohtaista lapsille ja nuorille Kaikki Pedersören rakennukset kartoitetaan
13.11.2023
Omakotitalo mäen päällä.

Kaikki Pedersören rakennukset kartoitetaan

Pedersören kunnassa on noin 19 000 rakennusta. Rakennusvalvonnan tehtävänä on ylläpitää rekisteriä, jossa on tiedot kaikista rakennuksista.

Viimeisten kolmen vuoden aikana kunta on kartoittanut ja inventoinut noin 70 % kunnan rakennuksista. Jokaisen rakennuksen sijainti ja koko on kartoitettu ja merkitty kunnan peruskarttaan ja rekisteriin. Rekisteriin merkitään myös tekniset tiedot, kuten rakennusvuosi, kerrosten lukumäärä, lämmitysmuoto, julkisivumateriaali jne. Jos havaitsemme, että rakennukselle ei ole lupaa, kannustamme omistajaa hakemaan sille lupaa.  Uusien rakennusten rakentamiseen ei ole aina tarvinnut hakea rakennuslupaa. Arkistossamme on lupahakemuksia ja piirustuksia vuodesta 1948 lähtien. Olemme parhaillaan skannaamassa kaikkia lupia, jotta voimme tarkistaa ne sähköisesti eikä vain paperilla.

Kunnan rakennusrekisterin tiedot välitetään muille rekistereille, myös veroviranomaisille. Rakennusrekisterien tarkistaminen ja päivittäminen varmistaa, että kunta saa rakennuksista kiinteistöveron.

Teksti: Johnny Nylund, rakennustarkastaja
Kuva: Malin Henricson, tiedottaja