Ajankohtaista lapsille ja nuorille Överesse skolan luontokerho
16.5.2023
Viisi poikaa onkimassa joen rannalla.

Överesse skolan luontokerho

Keväällä 2021 Överesse skolan 2-luokkalaiset halusivat hauskan harrastuksen, jota he voisivat tehdä heti koulun jälkeen. Opettaja Anna Smeds, jolla oli suuri kiinnostus luontoon, perusti sitten koulun luontokerhon.

Tänä lukuvuonna Annalla on luontokerho kolmas- ja neljäsluokkalaisille. Kaikki halukkaat voivat osallistua, se on ilmainen ja aina heti koulun jälkeen. Taksin tarvitsevat saavat taksimatkan kotiin, sillä kerho järjestetään Finlandsmodellen alaisuudessa. Kerhossa opiskelijat pääsevät kokemaan luontoa kaikilla aisteillaan.

Neljäsluokkalaiset Hannes, Liam ja Edvin pitävät seurasta, koska he nauttivat luonnossa olemisesta. He kertovat meille, että se on hauskaa, he saavat oppia uusia asioita ja olla ulkona. Pojat kertovat, että he ovat muun muassa paistaneet ohukaisia ja tehneet kaakaota, oppineet tulen sytyttämistä, pelanneet vanhanaikaisia ​​pelejä, kokeilleet lumikengillä kävelyä, katsoneet lintuja, oppineet lahoamisesta, etsineet eläinten jälkiä ja kylväneet siemeniä.

Hauskinta on ollut ohukaisien paistaminen ja kalastus, pojat kertovat.

Peli "Kymmenen tikkua laudalla" ja lumikengillä kävely olivat uusia kokemuksia, joista pojat pitivät.

Opettaja Anna kertoo, että he myös rakensivat majoja sekä risuista että lumesta. He ovat myös rakentaneet linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja.

Syksystä 2023 alkaen Överessen koulu toimii pilottikouluna kestävän kehityksen hankkeelle Gröna stigen.

Teksti ja kuva: Överesse skola