Ajankohtaista lapsille ja nuorille Kuudesluokkalaiset juhlivat itsenäisyyspäivää Sursik skolassa
7.12.2023
Yleisö kohottaa makeisilla täytettyjä lasejaan kunnanjohtajalle maljaksi.

Tervetuliaismaljalaseissa oli makeisia.

Kuudesluokkalaiset juhlivat itsenäisyyspäivää Sursik skolassa

Tiistaina 5. joulukuuta Pedersöre kutsui kaikki kunnan kuudesluokkalaiset juhlimaan juhlavuotta 675 ja Suomen itsenäisyyspäivää.

Ohjelma alkoi kunnanjohtajan Stefan Svenforsin tervehdyspuheella. Hän korosti että on tärkeää että kaikilla on paikka joka tuntuu kuin kotona. Hän toivoi että yleisö tuntisi olonsa kotoisaksi Pedersöressä ja Suomessa.

Ohjelmaan sisältyi paljon laulua ja musiikkia. Valdemar Pettersson esitti kaksi countrykappaletta, Sursikin musiikin valinnaisryhmä esitti kaksi kappaletta suomeksi ja useat laulusolistit tarjosivat loput musiikkiohjelmasta.

Musiikkiesitysten välissä yleisö osallistui kansalaisopiston rehtori Pia Boströmin ohjaamaan tanssiin. Kolme liikettä symboloi kunnan logoa.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Johanna Holmäng piti juhlapuheen, jossa hän korosti lasten oikeuksia, erityisesti oikeutta olla lapsi ja oikeutta tulla kuulluksi.

Ohjelman päätteeksi koko yleisö nousi seisomaan ja lauloi Maamme-laulun sekä ruotsiksi että suomeksi. Kaikki oppilaat kutsuttiin itsenäisyyslounaalle ruokalaan päättämään tunnelmallista juhlaa.

Teksti: Camilla Sandström, kulttuuritoimisto
Kuva: Malin Henricson, tiedottaja

Valdemar Pettersson, taukotanssi ja Johanna Holmäng.