Ajankohtaista Kittholm-silta suljetaan peruskorjauksen vuoksi
24.9.2020
Neljä urakoitsijaa ja kunnan tiemestari seisovat Kittholm-sillalla. .

Tämä joukko tekee yhteistyötä Lövön siltaprojektin parissa. Vasemmalta Kim Lassén Byggnads Ab JKH:sta, Bo Portin pääurakoitsijayritys B. Portinista, Petter Anderssén Pedebyggistä, Henrik Blomqvist B. Portin Ab:stä ja kunnan tiemestari Stefan Hellund.

 

Kittholm-silta suljetaan peruskorjauksen vuoksi

Lövössä sijaitseva Kittholm-silta suljetaan peruskorjauksen vuoksi maanantaina 28. syyskuuta. Silta on alustavasti suljettuna kuusi viikkoa viikolle 46 asti.

Kittholmintiellä sijaitseva ja Sundbäcksån-joen ylittävä vanha maantiesilta siirrettiin Luodosta Lövöön vuonna 1964. Silta alkaa olla kulunut, ja konsulttiyhtiö Ramboll on arvioinut, että palkit, sillankansi ja sivukaiteet on vaihdettava. 

Kittholmin yksityinen tiekunta ja Pedersören kunta ovat valinneet pääurakoitsijaksi sandsundilaisen yrityksen B. Portinin. Byggnads Ab JKH ja yrittäjä Kim Lassén toimivat aliurakoitsijoina valu- ja puutöissä, kun taas Pedebygg hoitaa maanrakennusurakoinnin Lassénin alaisuudessa. 

Silta saa kohotuksen, kirjaimellisesti. Kuusi uutta H-mallista palkkia ovat 700 millimetriä korkeita ja 16 metriä pitkiä.

– Sillasta tulee puoli metriä korkeampi, ja sen molemmat päät on täytettävä, Pedersören tiemestari Stefan Hellund sanoo.

Palkit ovat niin suuria, että niitä ei ole toimittajan varastossa, vaan ne valmistetaan erikseen tätä tarkoitusta varten.

Korjauksen jälkeen silta on 5,30 metriä leveä, ja tie tullaan asfaltoimaan sillan molemmilta puolilta.

Kahdeksan tonnin painorajoitus poistetaan, kun silta on valmis.

Korjaus maksaa noin 100 000 euroa, josta 75 prosenttia rahoitetaan valtionavustuksilla. Tiekunta ja kunta jakavat loput kustannukset.

Silta avataan liikenteelle alustavasti viikolla 46, maanantaina 9. marraskuuta.