Ajankohtaista Koulut ja esikoulut valmistautuvat jatkuvaan lähiopetukseen
7.1.2022

Pedersören koulut ja esikoulut valmistautuvat jatkuvaan lähiopetukseen

Tautitilanne on huonontunut huomattavasti viime aikoina ja se on johtanut siihen, että etenkin valtakunnallisesti käydään keskusteluja siitä, miten koulujen toimintaa pitäisi jatkaa joululomien jälkeen. Pedersören kunnassa oletetaan edelleen, että tartuntoja torjutaan ensisijaisesti paikallisilla ja alueellisilla toimenpiteillä tartuntatautilain tuella. Emme sulje kouluja tai esikouluja Pedersöressä, ellei ole pakko.

Pedersöressä kevätlukukausi 2022 alkoi tiistaina 4.1. Tällä hetkellä – perjantaina 7.1.2022 – oletamme, että koulut ja esikoulut jatkavat lähiopetuksella. Jos hallitus päättää toisin, meidän on tietysti noudatettava valtion ohjeita, mutta nyt lähdetään siitä, että lähiopetus jatkuu kouluissamme ja esikouluissamme normaalisti myös ensi viikolla. Mahdollisista muutoksista ilmoitamme tietysti koteihin Wilman kautta.

Kouluissa ja esikouluissa on laadittu rutiineja tartuntariskin vähentämiseksi ja haluamme muistuttaa, että kouluun tai esikouluun ei tulla sairaana.

Tilanne on varmasti monille vaikea ja tarvitsemme edelleen tiivistä yhteistyötä opettajien, huoltajien ja opiskelijoiden välillä.

Haluamme myös kunnan puolesta kiittää kaikkia, jotka ovat eri tavoin antaneet rohkaisevia kommentteja kouluille, esikouluille ja opettajille.