Ajankohtaista Rakennamme uutta heittokenttää
24.2.2020
Kaivinkone kaivaa.

Ensimmäisessä rakennusvaiheessa urakoitsija putkittaa noin 85 metrin pituisen vanhan jokiuoman ja täyttää uoman täyttömateriaalilla. 

Rakennamme uutta heittokenttää

Uuden heittokentän rakennustyöt Pedersören urheilukeskuksen alueella ovat alkaneet. Aikataulun mukaan kenttä on käyttövalmis viimeistään 31. toukokuuta.

Nykyinen heittokenttä sijaitsee sorakentällä, johon Pedersöre Activity Center aikoo pystyttää uutta pallohalliaan. Siksi Pedersören kunta rakentaa uuden heittokentän yleisurheilun tarpeisiin.

Uusi heittokenttä sijoitetaan urheilukeskuksen ja Pännäistentien väliselle alueelle. Se tarkoittaa, että fribeegolfkentältä katoaa neljä koria. Kunnan viheralueiden mestarin Hans Björklundin mukaan kaksi näistä voidaan siirtää muihin paikkoihin alueella.

Ensimmäisessä rakennusvaiheessa urakoitsija G Söderlund Kb putkittaa noin 85 metrin pituisen vanhan jokiuoman ja täyttää uoman täyttömateriaalilla. Suurin osa täyttömassoista kuljetetaan kunnan varastopaikasta, joka sijaitsee raviradan vieressä, valtatie 8:n toisella puolella. Loput massoista otetaan urheilukeskuksen länsipuolella sijaitsevalta penkereeltä. Täytemassojen tarve on noin 1 000 kuutiometriä.

Alueelle suunniteltu toinen rakennushanke, Pedersöre Activity Centerin uusi pallohalli, käynnistyy myös pian. Yhteyshenkilön Stefan Ollin mukaan yhtiön tavoitteena on aloittaa maarakennustyöt maaliskuun aikana.

– Pohja perustetaan paalujen varaan ja sen jälkeen rakennamme hallin sokkelin. Valumistöiden tarve on myös tiedossa. Sokkelin sisäpuolella perusta tasoitetaan ja sen päälle asennetaan tekonurmea, Olli sanoo.

Tekonurmikenttä valmistuu siis ensiksi. Kun IK Falken järjestää 16–17-vuotiaiden yleisurheilun SM-kisat 7.–9. elokuuta, nurmikenttä voi toimia osanottajien lämmittely-alueena.

– SM-kilpailujen jälkeen, todennäköisesti syyskussa, alkaa hallin pystyttäminen, Olli sanoo.

PAC-yhtiön edustajat ovat tähän mennessä tutustuneet erilaisiin hallivaihtoehtoihin. Hallintoimittaja valitaan keväällä. Pallohallin ulkomitat ovat suuruudeltaan 101 x 60 metriä. Pelikenttä on noin 95 x 55 metriä.

Lisätietoja: Hans Björklund, viheralueiden mestari 050 55545 726 tai tiemestari Stefan Hellund, 050 562 5707 ja Pedersöre Activity Center https://www.pedersoreac.com/