Ajankohtaista Sportishalli avaa remontin jälkeen
2.12.2021
Salibandypeli menossa Sportis-hallissa.

Salibandykaukalo kuuluu uutisiin remontin jälkeen.

Sportishalli avaa remontin jälkeen

Sportishallin kauan odotettu remontti, johon sisältyi lattiamaton vaihto, on vihdoin valmis ja sali on taas avoinna erilaisille aktiviteeteille. Futsalpelit ja salibandykaukalo kuuluvat uutisiin.

Remontti kesti odotettua pidempään, koska lattiamateriaalin toimitus viivästyi. Mutta nyt kaikki on valmista ja Pedersören liikuntasihteeri Pontus Backlund on tyytyväinen lopputulokseen. Uuden lattiamaton tarpeesta on keskusteltu jo 20 vuotta.

– Tuntuu kuin astuisit sisään upouuteen halliin, ilmanlaatu on loistava. Vanha matto vaikutti negatiivisesti ilmanlaatuun, hän sanoo.

Lattialle on merkattu viivoja useille eri urheilulajeille: lentopallo, sulkapallo, tennis, salibandy, koripallo ja futsal/käsipallo.

– Salilla on uusi salibandykaukalo, joka mitoiltaan on 36 x 20 metriä. Se ei ole täysikokoinen, mutta mahdollistaa sarjapelit, Backlund sanoo.

Futsalia ei ole aiemmin salissa pelattu juurikaan. Nyt Esse IK:n naiset ovat varanneet itselleen treeniaikoja ja jatkossa pelataan ehkä turnauksia hallissa.

Yleisurheilijoille on sekä heittopaikka että pituushyppykuoppa. Matalilla muovipiikkeillä varustettujen piikkareiden käyttö on sallittua matolla.

– Tällaiset piikkarit toimivat urheilijan kannalta hyvin uudella matolla, ne tarttuvat paremmin alustaan, Backlund sanoo.

Myös hallin valaistusta on parannettu uudella LED-valaistuksella.

Harjoitusvuorojen haku Sportis-halliin kevätlukukaudelle on toimitettava liikuntatoimistoon viimeistään 10.12.2021. Lisätietoja antaa liikuntasihteeri Pontus Backlund, puh. 044 7168 713, pontus.backlund@pedersore.fi tai kiinteistöisäntä Andreas Forsman puh. 044 0850966, andreas.forman@pedersore.fi.