Ajankohtaista Suomen malli laajenee vuosiluokille 3–4
8.6.2021
Kaksi naista istuvat pöydän ääressä. Pöydällä on monta paperia. Taustalla on ikkuna. Aurinko paistaa ulkona.

Larsmo-Pedersöre 4H:n toiminnanjohtaja Jessica Roos ja kunnan nuorisosihteeri Mari-Louise Rönnqvist ja suunnittelevat tulevaa harrastamisen Suomen mallitoimintaa Pedersöressä.

Suomen malli laajenee vuosiluokille 3–4

Aluehallintovirasto on myöntänyt Pedersören kunnalle 35 000 euroa harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseksi. Syksystä 2021 lähtien hanke laajenee vuosiluokille 3­–4.

Pedersöressä toteutettiin kevätkaudella harrastamisen Suomen mallin pilotointihanke, jonka tarkoituksena oli tarjota peruskoululaisille mahdollisuus maksuttomaan ja mieluisaan harrastukseen koulupäivien yhteydessä. Pilotoinnin kokemukset ovat olleet hyviä, ja aluehallintoviraston myöntämän avustuksen avulla toiminta jatkuu Sursik skolassa syksyllä. Sen lisäksi nuoristotoimisto tulee tarjoamaan myös vuosiluokkien 3–4 oppilaille mahdollisuuden osallistua harrastustoimintaan omassa koulussaan.

– Valitsimme luokat 3–4, koska tuossa iässä lapsilla ei enää ole oikeutta iltapäivätoimintaan.

He viettävät useita tunteja yksin, ennen kuin vanhemmat tulevat töistä kotiin. Heille haluamme tarjota monipuolisia kerhoja, jotka houkuttelevat monia – jotta voimme perustaa kerhoja myös niissä kouluissa, joissa oppilasmäärä on pieni. Tässä iässä olevat lapset tarvitsevat mahdollisuutta pelata ja pitää hauskaa yhdessä, turvallisen aikuisen seurassa, sanoo nuorisosihteeri Mari-Louise Rönnqvist.

Syksystä 2021 alkaen Suomen malliin Pedersöressä kuuluu 14 koulua ja 886 oppilasta.

Lukukausi on jaettu kahteen jaksoon, ennen syyslomaa ja sen jälkeen. Ensimmäiset kerhot alkavat viikolla 35, eli elo-syyskuun vaihteessa. Syysloman jälkeen alkavat uudet kerhot. Toiminta jatkuu kevätkaudella saman konseptin mukaan.

Suomen Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 17 miljoonaa euroa 235 kunnalle harrastamisen Suomen mallin järjestämiseksi. Avustusten tavoitteena on järjestää lapsille ja nuorille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen. Avustuksella mahdollistetaan harrastuksia lukuvuodeksi 2021−2022. Harrastussisältöjä valittaessa kuullaan lasten ja nuorten toiveita.

Lisätietoja antaa:nuorisosihteeri Mari-Louise Rönnqvist, mari-louise.ronnqvist@pedersore.fi, puh: 06 - 7850 283, 050-5345 953.