Ajankohtaista Uusi ulkokuntosali Sandsundiin
14.6.2022
Kolme ihmistä seisoo kyltin vieressä, kaksi miestä ja nainen keskellä. Kyltti näyttää Sandsundin vaellusreitin karttaa.

Pedersören ulkoalueiden mestari Hans Björklund, kunnan liikuntaneuvoja Jennifer Storrank
ja liikuntasihteeri Pontus Backlund odottavat innolla, ​​että Sandsundin asukkaat ja muut
pedersöreläiset löytävät tiensä kunto​​salille syyskuussa.

Uusi ulkokuntosali Sandsundiin

Kunta rakentaa uuden ulkokuntosalin Sandsundiin. Se sijoitetaan paikkaan, jossa vaellusreitti ylittää Lodentien. Ulkokuntosali valmistuu alustavasti syyskuussa.

Ulkokuntosali on jatkoa vuonna 2021 toteutetulle Sandsundin vaellusreitin kunnostushankkeelle. Jo silloin Sandsundiin suunniteltiin ulkokuntosalia, mutta valtion myöntämä tuki ei kattanut kustannuksia. Liikuntatoimisto on tänä vuonna saanut 9 396 euron valtiontuen kuntosalihankkeelle ja loput runsaan 31 000 euron kokonaiskustannuksista maksetaan liikuntaosaston määrärahoilla.

Ulkokuntosali tulee tarjoamaan liikkujille mahdollisuuden monipuoliseen matalan kynnyksen lihaskuntoharjoitteluun. Se on suunnattu kaikenikäisille liikkujille.

– Kuntosalille tulee kaksi isompaa laitetta, jotka tarjoavat monta mahdollisuutta toiminnalliseen harjoitteluun. Toivomme, että Sandsundin asukkaat tulevat tänne, kun kuntosali on valmis, sanoo liikuntasihteeri Pontus Backlund.

Kuntosalitelineet toimitetaan heinäkuussa ja asennus alkaa lomakauden jälkeen.

– Kuntosali otetaan käyttöön syyskussa, sanovat kunnan ulkoalueiden mestari Hans Björklund ja liikuntasihteeri Pontus Backlund.