Ajankohtaista lapsille ja nuorille Terveisiä Östensön koulusta - Parakit koulun pihalla
18.1.2023
Kaksi oppilasta seisovat koulupihalla. He osoittavat kättään kohti pihalla olevaa kiinteistöä.

Terveisiä Östensön koulusta - Parakit koulun pihalla

Östensön koulun pihalle on rakennettu päiväkoteja pienille lapsille. Kaksi yksikköä on jo olemassa ja pian koulun pihalle tulee uusi yksikkö. Kaksi yksiköistä (parakki) on rakennettu aiemmin koulun jalkapallokentälle. Jalkapallokentästä on jäljellä vain pieni osa. Samaan aikaan on Östensön koulun oppilaiden viimeinen lukukausi. Syksyllä 2023 uusi Axåkersin koulu aloittaa toimintansa. Oppilaita tulee Östensön ja Pännäisten kouluista.

"Viime vuosina Östensön koulun koulupiha on pikkuhiljaa jaettu. Östensön koulu on luvattu päiväkodiksi. Tämän vuoksi koulun piha on hiljalleen jaettu. Tämä on johtanut siihen, että koulun piha on tullut pieneksi ja ahtaaksi.

On surullista, että niin suuri osa koulun pihasta on nyt päiväkodin aluetta. Meillä oli ennen erittäin hyvä koulupiha, mutta sitten se vain pieneni ja pieneni. Jalkapallokentällemme tullaan rakentamaan toinenkin parakki, joten meillä on vain pieni osa kentästä jäljellä. On hyvä, että parakkeja tulee lisää, koska niitä tarvitaan. Koulutiellä on myös ahdasta, koska autoja on niin paljon. 

Mielestäni on sekä hyvä että huono asia, että saimme parakit tänne koululle. Hyvä, koska nyt päiväkodin lapset saavat päiväkodin, mutta enimmäkseen huono asia, koska parakit vievät paljon koulumme pihasta. Koulupiha on pienentynyt joka vuosi. Saimme juuri uudet jalkapallomaalit tänne. Kun tänä keväänä tulee toinen parakki, meillä on vain pieni osa jalkapallokentästä jäljellä.

Henkilökohtaisesti vastustan tätä, mutta toisaalta ei ole paljon tehtävissä. Päiväkoteja on kunnassa liian vähän ja niitä on luvattu meidän koulullemme ja koulun pihalle. 

Parakit eivät häiritse ollenkaan, mutta kun niitä rakennetaan, se kyllä ​​häiritsee. Menetämme suuren osan asfaltista heidän rakentaessaan, ja koulupäivän aikana kuorma-autoja ja koneita on pihassa. 

Emme ehdi olla Axåkerin koulussa, koska olemme menossa Sursikin kouluun ensi lukukaudella, mutta uskomme ja tiedämme silti, että uusi koulupiha tulee olemaan parempi kuin se, joka meillä on nyt Östensön koulussa."

Mäki on hyvä 

“– Mielestäni koulun piha on täysin kunnossa. Koulun pihalla on paljon hyviä asioita, kuten esimerkiksi mäki. Ei ole kovin montaa koulua, jossa on näin suuri mäki. Saimme itse asiassa vähän "päivitystä" keinuihin ja hiekkalaatikkoon viime lukukaudella, joka oli hyvä asia.

Meillä on kahdeksan keinua, mutta melkein vain kaksi hyvää. Meillä on iso asfaltoitu alue, jossa voi piirtää katuliiduilla, pelata sählyä ja leikkiä “pallo paikalla”. Meillä on myös hiekka-alue, mutta se on nyt täynnä lunta. Nyt meillä on sen sijaan lumikasa, jossa voimme kaivaa ja leikkiä. Itse koulupihassa ei ole mitään vikaa."

Teksti: Östensön koulun 6. luokan oppilaiden kirjoittama