Ajankohtaista Kunnan lapsiparlamentti kokoontuu ensi viikolla
15.11.2023
Kuvassa näkyy lasten jalat ja tekstiruutu, jossa ruotsiksi lukee Lapsen oikeuksien viikko.

Kunnan lapsiparlamentti kokoontuu ensi viikolla

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 20.–26.11.2023 teemalla Lapsella on oikeus hyvinvointiin. Osana teemaviikkoa Pedersören lapsiparlamentti kokoontuu kunnantalolla. Keskiviikkona 22. marraskuuta pidetyssä kokouksessa keskustellaan lasten hyvinvoinnista yleisellä tasolla ja sen lisäksi erityisesti tämän vuoden kouluterveyskyselyksen tuloksista.

Tapahtumaan osallistuu myös Pohjanmaan hyvinvointialueen Pedersöressä työskentelevät koulupsykologit ja koulukuraattorit.

Tämä on neljäs kerta, kun Pedersören nuorisotoimisto järjestää lapsiparlamentin. Jokainen koulu on voinut valita kokoukseen kaksi edustajaa vuosiluokilta 5 ja 6.

Lapsen oikeuksien viikon huomioiminen on yksi osa Suomen Unicefin Lapsiystävällinen kunta -mallin mukaista kehitystyötä, jota Pedersören kunta tekee.

Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20.11 ja on nykyään vakiintunut liputuspäivä. Lapsen oikeuksien viikko on lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jolla lisätään lapsen oikeuksien tunnettuutta. Sen järjestää lapsen oikeuksien kansallinen viestintäverkosto.

Lue lisää lapsen oikeuksista teemasivulla: Lapsiystävällinen kunta.