Ajankohtaista Nyt on mahdollista järjestää sähköisiä kokouksia
7.4.2020

Nyt on mahdollista järjestää sähköisiä kokouksia

Tiistaista 7. huhtikuuta alkaen kunnan toimielimet voivat pitää kokouksensa sähköisesti. Kunnanvaltuusto hyväksyi täydennykset kunnan hallintosääntöön maanantaina pidetyssä kokouksessa.

Koronaviruksen leviämisen vuoksi on syntynyt tarve järjestää sähköisiä kokouksia. Yhteensä viisi hallintosäännön pykälää täydennetään määräyksillä, jotka antavat mahdollisuuden tehdä päätöksiä sähköisessä toimintaympäristössä (sähköinen kokous) ja muiden toimielinten kuin kunnanvaltuuston osalta myös sähköisessä päätöksentekomenettelyssä ennen kokousta (sähköinen päätöksentekomenettely).

Sähköisen kokouksen edellytyksenä on, että läsnä oleviksi todetut ovat keskenään yhdenvertaisessa näkö- ja ääniyhteydessä.

– Pyrimme ensisijaiseti pitämään fyysisiä kokouksia, mutta vallitsevissa olosuhteissa, joissa ei ole suositeltavaa tai tarkoituksenmukaista kokoontua, meillä on silti oltava mahdollisuus viedä hallinto ja päätökset eteenpäin, kunnanjohtaja Stefan Svenfors sanoi.

Valtuusto hyväksyi myös vuoden 2020 talousarvion muutoksen. Kunnanhallituksella on hallintosäännön mukaan oikeus ottaa lainaa talousarviossa vahvistettuun määrään asti. Tämän vuoden talousarviossa määräksi on vahvistettu 0,5 miljoonaa euroa. Rahoitusmarkkinoiden tilanteen vuoksi on perusteltua, että kunnanhallituksella on mahdollisuus ottaa tarvittaessa 10,5 miljoonaa euroa uutta talousarviolainaa. Samalla lyhytaikaisten lainojen määrää voidaan pienentää 10,0 miljoonalla eurolla. Valtuusto hyväksyi muutoksen ilman keskustelua.

Kokous voidaan katsoa kunnan Youtube-kanavan välityksellä.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Stefan Svenfors (06) 7850 101, stefan.svenfors@pedersore.fi