Ajankohtaista Sportis suljetaan tilapäisesti aikuisille 21. tammikuuta
20.1.2022

Sportis suljetaan tilapäisesti aikuisille 21. tammikuuta

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 19.1.2022 tekemällä päätöksellä suljetaan Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla liikunta-, harrastus- ja virkistystiloja. Päätös tulee voimaan 21.1.2022.

Tartuntatautilain 58 g -pykälän perusteella Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella suljetaan yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat.

Määräys on voimassa kaksi viikkoa ajalla 21.1. - 3.2.2022.

Määräys sulkee yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat. Päätös velvoittaa toimintaa harjoittavia ja tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita. Tilojen sulkeminen kohdistuu alla lueteltuihin tartuntatautilain 58 g pykälän 4 momentin kohdissa tarkoitettuihin tiloihin.

 • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat
 • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan.

Suljettuja tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen.

Lisäksi tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Päätös ei koske seuraavia tiloja

 • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat (kuten padel-, tennis- ja sulkapallokentät)
 • yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
 • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
 • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
 • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat, vähittäiskaupan liiketilat, palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Lain mukaan tilojen sulkupäätös voidaan tehdä enintään kahdeksi viikoksi kerrallaan.

Uusi päätös ei vaikuta alueella voimassa olevaan kokoontumisrajoitukseen, jolla on kielletty kaikki sisätiloissa järjestettävät yli 10 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Uusi päätös ei vaikuta myöskään alueella voimassa olevaan, tartuntatautilain 58 d -pykälän mukaiseen päätökseen, joka asettaa edellytyksiä tilojen käytölle ja koskee laajalti myös sellaisia tiloja ja toimintoja, jotka eivät ole sulkupäätöksen kohteena. 

AVI:n päätöksen vaikutus Pedersören kunnan tiloihin

 • Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on tauolla Sportishallissa 21.1-3.2.2022. Hallia voidaan käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien henkilöiden ohjattuun harrastustoimintaan.
 • Kuntosali on auki asiakkaiden yksilölliseen harjoitteluun.

AVI:n päätöksen vaikutus Pedersören kansalaisopiston toimintaan

 • Kurssien alkamispäivämäärät siirretään eteenpäin. Kansalaisopiston toiminta alkaa aikuisten ryhmäharrastusten osalta aikaisintaan viikolla 6 (7.2. ja eteenpäin). 
 • Lasten ja nuorten (synt. v. 2003 jälkeen) kurssit alkavat suunnitelmien mukaan viikolla 4 (24.1. ja eteenpäin).
 • Kurssit missä on yksilöllinen opetus, sekä verkkokurssit, alkavat suunnitelmien mukaan viikolla 4 (24.1. ja eteenpäin).