Ajankohtaista Sursikissa otetaan suusuojat käyttöön
16.10.2020
Henkilö, jolla on kasvomaski, lähikuvassa. Hän seisoo luokkahuoneessa.

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto on antanut vahvan suosituksen, että luokkien 7–9 oppilaat käyttävät suusuojaimia maanantaista 19. lokakuuta alkaen.

Sursikissa otetaan suusuojat käyttöön 

Sursik skolan oppilaita kehotetaan THL:n suositusten mukaisesti käyttämään suusuojaimia maanantaista 19. lokakuuta alkaen, kun he palaavat kouluun syyslomalta.

Lähiopetus jatkuu toistaiseksi Pedersören kouluissa syysloman jälkeen viikolla 43. Kunta noudattaa THL:n, opetushallituksen ja sosiaali- ja terveysviraston suosituksia.

THL:n kriteerien mukaan Vaasan sairaanhoitopiiri, johon Pedersöre kuuluu, on koronapandemian levitysvaiheessa, ja silloin kasvomaskien käyttöä suositellaan yläkoulun luokissa 7–9. THL:n suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille.

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto on antanut vahvan suosituksen, että luokkien 7–9 oppilaat käyttävät suusuojaimia maanantaista 19. lokakuuta alkaen.

Oppilaiden on käytettävä suusuojainta, joka on vaihdettava uuteen lounaan yhteydessä. Käytännössä jokainen oppilas käyttää kahta suusuojaa koulupäivän aikana.

Opettajat jakavat suusuojat oppilaiden kotiluokissa maanantaina.

Silloin tutustutaan myös niiden käyttöohjeisiin. 

Oppilaiden on käytettävä suusuojaa myös koulunkuljetuksen aikana. Suojia on saatavilla Sursik skolan oppilaille koulukyydissä maanantai-aamuna syysloman jälkeen. 

Suositellaan, että opettajat ja avustajat, jotka opettavat Sursik skolassa ja lukiossa, käyttävät visiirejä opetuksessa ja suusuojaimia kollegoiden ja muun henkilökunnan seurassa.