Ajankohtaista Tuulivoimahanke jakaa mielipiteitä
24.4.2020

Tuulivoimahanke jakaa mielipiteitä

Esse Vind Ab on suunnittelemassa Mastbackan tuulivoimapuistoa Pedersören kuntaan Lappforsin ja Purmon välissä sijaitsevalle metsäalueelle.

Osana Mastbackan tuulivoimapuiston kaavoitusprosessia toteutettiin asukaskysely vuodenvaihteessa 2019–2020. Asukaskyselyn tarkoitus oli selvittää asukkaiden mielipietitä hankkeesta ja sen vaikutuksista.

Kysely lähetettiin kaikkiin osoitteisiin seuraavilla postinumeroilla: 68820 (Ähtävä), 68840 (Lappfors), 68930 (Purmo) ja 68940 (Lillby). Asukaskyselyyn oli myös mahdollista vastata myös Pedersören kunnan verkkosivuilla olleen eletronisen lomakkeen kautta. Kyselyyn vastanneita oli yhteensä 326 kappaletta.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että kyseinen hanke ja tuulivoima yleisesti jakavat mielipiteitä Pedersören kunnan asukkaiden keskuudessa. Suurimmalla osalla vastanneista (55 %) on positiivinen asenne Mastbackan tuulivoimapuistoa kohtaan. 41 % suhtautuu siihen negatiivisesti. Lähempänä (3 km:n säteellä) hankealuetta asuvat suhtautuivat hankkeeseen negatiivisemmin kuin ne, jotka asuivat kauempana.

Tulosrapportti on luettavissa kaavoituksen sivuilla, Mastbackan tuulivoimahankkeen asukaskyselyn tulokset (PDF 1 MB).

 

Lisätietoja: kaavoittaja Anna-Karin Pensar, (06) 7850 324, anna-karin.pensar@pedersore.fi.