Aktuellt Arbeit ilaag – välkommen till våra workshoppar
10.11.2021
Utomhusbild. Cirka tio personer står på rad och håller ett rep över sina axlar. De "arbeitar ilaag".

Projektet Arbeit ilaag är på slutrakan. Nu ordnas fyra workshoppar med olika teman. Välkommen med!

Arbeit ilaag – välkommen till våra workshoppar

Nu är sista chansen för dig att delta i vår webbenkät och säga vad du tycker om Pedersöre.

Du kan fylla i enkäten på kommunens webbplats fram till fredag 19.11. Klicka här för att delta: Enkäten Arbeit ilaag

Dessutom bjuder vi in kommuninvånare och andra intresserade till fyra workshoppar och informationsmöten i november. Kom och träffa oss här:

Onsdag 17.11 Purmo skola, matsalen kl. 18.30.

Tema: Barnvänlig kommun enligt Unicefs modell, chefen för småbarnspedagogik Catarina Herrmans berättar om Pedersöres arbete.

Barnvänlig kommun enligt Unicefs modell handlar om att göra barns rättigheter kända, både för barn och vuxna. Finland är ett bra land att växa upp i för de flesta barn, men inte för alla barn. Varje barn har rätt till trygghet och skydd. Barnvänlig kommun fokuserar särskilt på utsatta barn och grupper för att öka deras välmående.

Kom med, och lär dig mer om arbetet!

Torsdag 18.11 Överesse skola, matsalen kl.18.30.

Tema: Kommunikation och delaktighet på nya sätt. Anna Bertills från kommunikationsbyrån Bertills & Jung är gästföreläsare.

Hennes föreläsning "Därför har det betydelse hur, när och var man snackar" handlar om kommunikation och delaktighet i ett allt mera digitalt samhälle.

Anna Bertills är delägare i kommunikationsbyrån Bertills & Jung som i dag kallar sig kreativa problemlösare och strateger. Anna jobbar mest med intern kommunikation och opinionsbildning men skapar också strategisk kommunikation för olika plattformer och frågor.

Pedersöres informatör Malin Henricson är på plats och presenterar kommunens nya delaktighetsarena – Pedersöre invånarforum på Facebook.

Tisdag 23.11 Edsevö skola, matsalen 18.30.

Tema: Projektet ”Öppen kommun – en strategisk reform av verksamheten med invånaren i centrum” presenteras av Pedersöres projektkoordinator Alina Isoviita.

Emil Öhberg är på plats och summerar sitt ungdomsprojekt Tough Love. Infotillfället är tvåspråkigt.

Onsdag 24.11 Kulturhuset Ax Bennäs, 18.30.

Tema: Kommunens skolbyggen. Utbildningsdirektören Rolf Sundqvist berättar om moderna lärmiljöer och hur planerna för de nya skolorna i Bennäs och Sandsund ser ut.

Projektledaren för Arbeit ilaag, Dennis Rönngård, är på plats vid alla tillfällen. Vi diskuterar resultaten från webbenkäten.

Kom och prata kommunal utveckling! Vi bjuder på kaffe, saft och bulla från det nya Ax-bageriet i Bennäs.

Tilläggsinformation: Projektledare Dennis Rönngård, dennis.ronngard@pedersore.fi, telefon 044 7557670.