Två mobiltelefoner där Pedersöre-appen är öppen. En finsk version och en svensk version.

Pedersöreappen

Ladda ner Pedersöreappen i din mobiltelefon!

Pedersöreappen är en mobilapplikation som gör det enkelt för dig att bära med dig kommunen i fickan. Appen erbjuder en genväg till kommunens nyheter och aktuella evenemang, utbudet av lediga bostadstomter och hyresbostäder. Via appen kan du skicka feedback till kommunen och göra platsspecifika felanmälningar med verktyget Virhi – och på kartan syns också tidigare felanmälningar som rapporteras in.

I Pedersöre-appen finns också idrottsbyråns bokningskalender Timle, där du ser vilka idrottsplatser som finns i kommunen och vilka lediga tider som kan bokas. På sikt ska det också bli möjligt att köpa gymkort till Sportis i webbshoppen, den funktionen är under utveckling.

Vi vill också utveckla aktivitetskartan med olika besöksobjekt, men redan nu är till exempel idrottsplatser och några sevärdheter inprickade på kartan, samt en del annan service. Uppgifter om idrottsplatserna härstammar från Lipas, som är en landsomfattande och öppen databas.

Appen är ett kommunalt samarbetsprojekt som finansierats av Finansministeriet. I samarbetet ingår Jakobstad, Larsmo, Nykarleby, Vörå och Korsnäs, som fungerat som pilotkommun. 

Du laddar ner Pedersöre-appen i appbutiken i din smarttelefon. Sök på ”Pedersöre-appen”.

Den finns också som webbversion.

Barn- och ungdomsappen

Pedersöre-appen har också en ny flik för enbart barn och unga där vi samlar all information på ett och samma ställe.  
 
Via barn- och ungdomsappen kan du kolla vad det blir för mat i skolan, läsa nyheter och skicka frågor och ge förslag till kommunen.

Mobilappen är ett sätt för oss som jobbar i kommunen att komma närmare dig som växer upp i Pedersöre. Via appen kan vi berätta för dig vad som händer i kommunen. Men du kan också kontakta oss genom ”Frågor och förslag”-lådan i appen. Där kan du ställa frågor om det finns något som du funderar på i kommunen. Du kan också komma med förslag och idéer om saker som du vill ska ändra eller bli bättre. Det kan gälla din skola, din hobby, cykelvägen till skolan eller lekparken nära ditt hem. Eller något helt annat.

Bakom rubriken ”Så kan du påverka” finns också andra tips om hur du kan berätta din åsikt åt vuxna, vilka rättigheter du har som barn och ungdom och vad det betyder att vara delaktig.

I appen har vi också samlat information, telefonnummer till personer och länkar till webbsidor där du kan få hjälp om du har problem. Kika in under rubriken som heter ”Stöd och hjälp” och se.

Du får också tips om olika händelser och aktiviteter via ”På gång”-sidan.

Du kan ladda ner appen via appbutiken i din telefon. Sök på ”Pedersöreappen” och när du laddat ner den kommer du till barn- och ungdomsappen genom att trycka på ikonen som föreställer två figurer, längst ner på skärmen. Du kan sedan välja att ha barn- och ungdomsappen som startsida.

Vi vill gärna höra vad du tycker om appen. Du kan mejla respons, antingen via formuläret i appen, eller till malin.henricson@pedersore.fi.