Aktuellt för barn och unga Idrottsbyrån ger förutsättningar till rörelseglädje
26.10.2022
Pedersöre idrottscentrum i Bennäs fotograferat med drönare. Löparbanor, fotbollsplan, läktare och ishall samt bollhall.

Idrottsbyrån ger förutsättningar till rörelseglädje

Idrottsbyrån i Pedersöre finns i Kulturhuset Ax i Bennäs. Här jobbar idrottssekreteraren, motionsrådgivaren, fastighetsvärden och planskötare. Vi jobbar för att alla i kommunen ska möjlighet till en aktiv och rörelserik fritid.

Varje människa behöver röra på sig för att må bra, hur man gör det är sen upp till var och en och därför måste det finnas ett brett utbud så att alla hittar något som just de tycker om. I kommunen finns bl.a. olika skidspår, ishall, isplaner, fotbollsplaner, fotbollshallar, vandringsleder, skatepark, klättervägg, frisbeegolfbanor, gym, idrottshall, friidrottsplan, XCO-bana och utegym.

I idrottshallarna i kommunen finns allmänna tider där du kan besöka hallarna för att skrinna, spela ishockey och spela fotboll. Under de allmänna tiderna i fotbollshallarna går det även att t.ex gå eller springa runt i hallen. De allmänna tiderna finns i LKI-hallen, Esse-hallen och AW-arena. Tiderna hittar du i Timlekalendern.

En populär aktivitet är klätterväggen i Sportis. På måndagar kl 18.00–19.30, med start 24 oktober, har du möjligt att klättra på våra drop in-klättringstillfällen. Då finns det vuxna, som säkrar klättringen, på plats och du kan tryggt utmana dig själv med att klättra upp för den gula väggen. Drop in-klättringen kostar 3 euro/pers.

Är du intresserad av att börja träna på gym så är gymmet i Sportis ett bra och förmånligt alternativ. Där kan du träna från 11 euro per månad beroende på hur många månaders kort du väljer att köpa. Gymmet har et bra utbud av både maskiner och fria vikter.

Alternativen och möjligheterna att röra på sig är många! Testa på och se vad just du tycker om! Hoppas att du får en aktiv höst med mycket rörelseglädje!

Text: Pontus Backlund, idrottssekreterare