Aktuellt Bennäs välfärdsstation har öppnat
7.1.2020

Bennäs välfärdsstation har öppnat

Väntrummet i Bennäs välfärdsstation. Personalen står och sitter på stolar.

All inredning har inte anlänt till väntrummet, men personalen är på plats och kan ta emot klienter. Stående från vänster Sara Sandvik, Carola Finnäs och Monica Björklund. Sittande Mikaela Kung och Heidi Nygård.

Renoveringen är klar och Bennäs välfärdsstation har inlett sin verksamhet i nyrenoverade lokaler i fastigheten Ax (tidigare Depocenter). Öppningen skedde den 7 januari.

Pedersöreborna har nu alla möjligheter att ta del av vårdtjänster som erbjuds i en modern och funktionell välfärdsstation i hemkommunen, i antingen Bennäs eller Esse. Den nya välfärdsstationen i Bennäs erbjuder Pedersöreborna sjukvårdsmottagning och rådgivning varje vardag.

– Pedersöres sjukvårdsmottagningar är i stort sett likvärdiga mottagningen i Jakobstad. Vi har också möjlighet att konsultera läkare vid hvc i Jakobstad, vilket är ett bra stöd för verksamheten, säger hälsovårdaren Carola Finnäs som ansvarar för sjukvårdsmottagningen i Bennäs.

Sjukvårdsmottagningen är öppen måndag–torsdag klockan 8–16 och fredagar klockan 8–15. Klienten beställer tid via telefonrådgivningens nummer, 06–786 1333.

Två hälsovårdare sköter barnrådgivningen och en hälsovårdare tar hand om mödra- och preventivrådgivningen. Rådgivningsläkaren är på plats en gång i veckan.

Utdelningen av vårdmaterial sker på tisdagar klockan 10–11 och torsdagar klockan 15–16.

– Passar inte tiderna borde man ringa till avdelningssekreteraren och komma överens om en annan tid, säger Finnäs.

I samband med renoveringen och nyöppningen koncentrerar Social- och hälsovårdsverket flera funktioner under ett och samma tak.

Till de nya hyresgästerna hör hemvårdspersonalen i Bennäs och Purmo som får en gemensam bas, samt socialomsorgens personal, som flyttar från kommungården in i välfärdsstationen. Munhälsovården fortsätter på samma plats som förr.

Hylla med gamla sjukvårdsredskap.

I korridoren finns ett skåp med rekvisita från förr.