Aktuellt Den virtuella föreningsgalan – vinnare 2020
29.1.2021

Den virtuella föreningsgalan – vinnare 2020

Föreningsgalan 2020 är ingen fysisk fest, utan vinnarna presenteras här på webben och i våra sociala mediekanaler.

Här nedan kan du se den virtuella prisutdelningen.

Pristagare

Amanda Kass står inne i bollhallen LKI Arena.

Amanda Kass.

Årets idrottare: Amanda Kass

Motivering: Årets idrottare har tagit sig långt inom damfotbollen. Under 2020 gjorde den PeFF-fostrade spelaren mål i sin första UEFA Champions Leaguematch för Gintra från Litauen. Med sin unga ålder har spelaren framtiden framför sig och debuten samt målet i världens största klubblagsturnering är bara början för denna fotbollstjej.

Stefan Olli står inne i bollhallen LKI Arena.

Stefan Olli.

Årets eldsjäl: Stefan Olli

Motivering: Årets eldsjäl har gett mycket av sin energi och sin tid i ett projekt som nu äntligen står klart på Sursikbacken. Med sitt engagemang har årets eldsjäl fått med sig mängder av talkokrafter och flera föreningar i projektet. Årets eldsjäl kan nu vara stolt över en bollhall för hela Pedersöre och en fylld bokningskalendern som visar på att projektet redan nu kommer många kommuninvånare till gagn.

Fyra medlemmar ut organisationskommittén står i Galleri Bruno.

Lars Byström, Christer Aspfors, Sune Lind och Johan Storbjörk representerar Falkens organisationskommitté för FM-tävlingarna.

Årets arrangör: IK Falkens organisationskommitté för 16–17-åringarnas FM

Motivering: Under ett exceptionellt år med många inställda evenemang lyckades Årets arrangör i Pedersöre ordna ett evenemang som höll hög nationell klass. Ett evenemang som krävde otaliga mängder talkotimmar, extra rigorösa hygienkrav på grund av pandemin samt kunniga tävlingsledare. Evenemanget satte igen en gång Pedersöre på kartan i friidrotts-Finland med ett imponerande maskineri av värdföreningen.

Ida Lillqvist står i Purmogården. På väggen bakom finns många olika fotografier.

Ida Lillqvist är ordförande i årets förening, Purmo UF.

Årets förening: Purmo UF

Motivering: Årets förening är en anrik förening med mycket verksamhet. Man har kontinuerligt satsat på sitt föreningshus och har också lyckats locka nya medlemmar. Under året som gått har föreningen på ett uppfinningsrikt sätt nått ut till en ny publik på Instagram och Facebook. Pandemins begränsningar satte inte stopp för engagemanget och i december bjöd föreningen på en julkalender som roade många.

Elin Löf fotograferad i Kulturhuset Ax.

Elin Löf.

Årets ungdom: Elin Löf 

Motivering: Årets ungdom har vid sidan om sina studier till bildkonstnär etablerat sig som illustratör. Hon har illustrerat två barnböcker; Lilla Liten flyttar in och ut (2019) och Maggan året runt (2020). För Maggan året om är hon, tillsammans med barnboksförfattaren Ellen Strömberg, nominerad till Runeberg Juniorpriset.

Gunhild Berger seisoo ulkona omalla kotipihallaan Lillbyssä. Talvimaisema.

Gunhild Berger.

Kulturpriset Pedersöreklockan: Gunhild Berger

Pedersöreklockan 2020 tilldelas Gunhild Berger för hennes mångåriga arbete som auktoriserad guide i Pedersöre och för hennes förmåga att levandegöra historier genom muntlig berättartradition. Läs mer om kulturpristagaren i artikeln Berättarglad guide får Pedersöres kulturpris 2020.