Aktuellt Lantbrukare, dags att ansöka om semester
9.10.2023
Traktor som kör med stor kärra på en åker.

Lantbrukare, dags att ansöka om semester

Som lantbruksföretagare gör du smidigast din semesteransökan elektroniskt via Lomitusnetti-tjänsten.

Gå in på LPA:s hemsida och välj e-tjänster, därifrån kan ni sedan logga in på Lomitusnettitjänsten med era bankkoder och lämna in er personliga semesteransökan.

Saknar du personliga bankkoder kan semesteransökningsblanketter printas ut från LPA:s hemsida. (”Lantbruksföretagares ansökan om semester” och ”Anmälan av uppgifter om lantbruksföretaget för ansökan om semester”).

Sista ansökningsdag är 31.10.2023.

Läs och svara noggrant på frågorna i semesteransökan. Kontrollera de uppgifter som påverkar semesterdagens längd det vill säga djurmängderna på gården samt uppgiftsandelar ifall ni är flera företagare eller har anställda på gården. Kontrollera också att gårdens arbetstider stämmer, dessa arbetstider används vid planeringen av avbytarnas arbetsscheman.

Har ni frågor kring ansökan ta då kontakt tfn 044 556 7702 så hjälper vi er!

Har du ännu oinplanerade semesterdagar som hör till 2023? Kontakta i så fall den ledande avbytaren för ert område för att hitta en lämplig semestertidpunkt. Inga semesterdagar överflyttas till följande år utan orsak.

Vi påminner också om att ni ska svara på kundundersökningen som sänts ut per e-post till alla som meddelat sin e-postadress. Genom att svara och ge feedback hjälper du oss att utveckla avbytarservice verksamheten. Bland alla som svarar på kundundersökningen lottar vi ut en extra ledig söndag.

Mer information ger Hanna Björk, chef för avbytarservicen, tfn  06 7850 160, 044 5567 702